Câştigătorii primei ediţii a maratonului de programare „Entrepreneurship”, organizat de Allview

 

Prima ediţie a maratonului de programare „Entrepreneurship”, organizat de Allview şi Centrul pentru Diplomaţie Publică în parteneriat cu Universitatea Transilvania şi Primăria Municipiului Braşov, s-a încheiat sâmbătă, 29 martie, la Aula Universităţii Transilvania din Braşov.

În cadrul maratonului, 10 echipe de studenţi din Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti şi Constanţa au dezvoltat timp de 24 de ore aplicaţii Android cu utilitate socială.

La finalul maratonului, cele mai bune 3 proiecte au fost premiate de un juriu de specialitate. La eveniment a fost prezent Preşedintele României, Traian Băsescu.

Pe primul loc s-a clasat echipa „Krankenschutz” din Braşov care a dezvoltat o aplicaţie numită „Live rescue”, care permite cetăţenilor să intervină în cazul urgenţelor raportate în apropierea lor înaintea sosirii echipajelor de urgenţă. Locul doi a fost ocupat de echipa „Code Smart” care a dezvoltat o aplicaţie ce facilitează o legătură strânsă între medicul de familie şi pacient, iar locul trei a revenit echipei „Health Robots” pentru aplicaţia “Health Keepers”, destinată nevoilor diverse în materie de sănătate ale cetăţenilor.

Entrepreneurship îşi propune să promoveze în ţările Uniunii Europene aplicaţiile studenţilor români pasionaţi de programare. Valorile care vor fi scoase în evidenţă sunt impactul social, creativitatea şi originalitatea. Maratonul de programare de la Braşov face parte din România contează, un amplu proiect de responsabilitate socială iniţiat de Allview. Proiectul va consta într-o serie de acţiuni prin care se urmăreşte dezvoltarea comunităţilor prin susţinerea de activităţi locale şi naţionale.

Mai multe detalii despre Entrepreneurship, AICI.

This entry was posted in Stiri, Tehnologie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.