Născut din pasiunea pentru tehnologie!

Pasiunea pentru tehnologie a apărut încă dinainte de antreprenoriat pentru că mereu mi-a plăcut să descopăr ce mecanisme se ascund în spatele aparatelor, cum funcționează sistemele și cum pot fi ele optimizate. M-am gândit ce aș putea să aduc eu nou, de aici, din Brașov, într-o lume a giganților IT, alături de echipa mea de români inteligenți. Și m-am întrebat în ce măsură putem să creăm și să exportăm tehnologie românească.

În anul 2002 începeam o aventură în domeniul electronicelor și electrocasnicelor, animat de dorința de a crea pe termen lung produsele și componentele necesare dezvoltării unei locuințe inteligente și confortabile, în care totul să fie automatizat și controlat. De fapt, de aici venea și numele de Allview. Chiar dacă la momentul 2002 eram încă departe de ceea ce îmi propusesem. Dar mi-a plăcut întotdeauna să planific pe termen foarte lung.

A fost nevoie de mulți pași mărunți pentru a ajunge unde suntem astăzi. Am importat produse electronice și electrocasnice din Germania, ulterior am devenit producători la Brașov prin montarea a două linii de asamblare de televizoare și DVD playere care au început să fie vândute sub brandul Allview începând cu 2004.

Patru ani mai târziu, portofoliul Allview a trecut printr-o schimbare puternică, prin introducerea pe piață a primelor telefoane dual sim. Erau momentele de pionierat ale industriei de telefoane inteligente, iar după o analiză detailiată a gradului de penetrare a telefoniei mobile ne-am dat seama că este începutul unei noi ere, care va schimba fundamental modul în care oamenii interacționează cu tehnologia. A urmat o cursă contracronometru cu testări și lansări de produse noi, analize de piață și cercetare pentru a afla nevoile clienților și pentru a ține ritmul într-unul dintre cele mai competitive segmente de piață din industria high tech.

Crearea de la zero a unui telefon inteligent este un proces îndelungat, având în vedere că într-un spațiu tot mai îngust trebuie introduse multe funcționalități: cameră video performantă, senzori, procesor, sistem de sunet etc. Echipa Allview de cercetare și dezvoltare lucrează cot la cot cu furnizorii pentru a găsi cele mai bune soluții pentru a realiza terminale cât mai atractive. Aceștia se află în lista de furnizori calificați a celor mai mari producători de tehnologie.  Tocmai de aceea producția de componente pentru telefoane este realizată în China. Apelăm la furnizorii cu renume și cu cele mai bune calificative internaționale iar calitatea tehnologiei și a componentelor furnizate este atent evaluată.

Suntem pasionați de tehnologie și vom continua să extindem portofoliul de produse, așa cum am făcut în anii precedenți cu dezvoltarea de gadget-uri. Parteneriatele realizate în ultimii ani cu giganții din industria IT, precum Windows și Google, ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun.

De altfel, la 14 ani de la crearea businessului, în decembrie 2016, a venit momentul lansării celui mai complex sistem smart home din România, după numeroase teste realizate de echipa noastră de cercetare și dezvoltare. Pentru a crea un astfel de sistem este nevoie de timp. A fost nevoie o perioadă lungă pentru ca tehnologia pentru case inteligente visată de noi la Brașov, încă din anul 2002, să avanseze.

Și nu ne oprim aici. Am extins activitatea de R&D (cercetare și dezvoltare) și pregătim etapele de dezvoltare a celui mai ambițios proiect al nostru pe termen lung – crearea unui robot inteligent, asistent personal, prin care sistemul de smart home va dobândi noi înțelesuri.

Vă mulțumesc că ați fost alături de noi în toată această evoluție. Tot ce am făcut am făcut onest, cu simplul adevăr ca modus operandi. Ne asumăm greșelile și victoriile și sperăm ca pașii pe care i-am făcut în ultimii ani să fie tot mai vizibili și pentru voi, clienții și partenerii noștri. Am plecat de la puțin, am făcut tot mai bine, din suflet, iar anul acesta vom lansa primul telefon gândit 100% de o echipă românească. Am trecut granița, de la integrarea de produse ODM la cercetare și dezvoltare de produse proprii. De aici încolo, drumul nostru va fi alături de voi, ca marcă românească, către exportul de tehnologie, către inovație.

Ce urmează:

Vom continua să dezvoltăm tehnologii inteligente și accesibile

Ne vom urma visul de a dezvolta un robot inteligent – asistent personal

Lucian Peticilă, CEO Allview

 

2017 X4 Soul Infinity

Am lansat un device surprinzător, primul smartphone cu asistent vocal in limba romana dezvoltat de catre Allview, dotat cu un display special. X4 Soul Infinity este denumirea noului terminal, care va încorpora într-o carcasă de 5″ un display cu 15% mai mare decât în mod obișnuit.

2017 X4 Soul și X4 Extreme

#soulselfie #fullenergy

Am lansat produsele X4 Soul și X4 Extreme, cele mai avansate și mai complexe telefoane inteligente Allview, dotate cu camere de top, baterii puternice și consum minim de energie. X4 Soul este primul telefon Allview cu două camere integrate -  cameră principală de 13MP, concepută cu 5 lentile și o deschidere a diafragmei f/2.0, cea de-a doua camera, de 5MP, este prevazuta cu 4 lentile – care oferă un rezultat asemănător cu cel obținut cu o cameră DSRL.

Acumulatorul X4 Extreme asigură peste 1500 minute de convorbire și până la 379 de ore în stand-by. Transpusă în activitățile tale favorite, autonomia smartphone-ului X4 Xtreme înseamnă peste 22 de ore și jumătate de filme, 39 de ore de muzică sau 32.290 de fotografii.

2017 Trofeul ”European Android Partners”

Pe 1 Martie 2017 Google a decernat brandului Allview trofeul ”European Android Partners” în cadrul Mobile World Congress, ca o recunoaștere a eforturilor sale de a face tehnologia mobilă accesibilă pentru un număr cât mai mare de utilizatori. Doar 8 branduri europene au primit până acum această distincție.

2016 Allview Smart Home

Sistem revoluționar pentru case inteligente care include zeci de senzori, o oglindă inteligentă și o cameră talk-back denumită Allview SmartCam, cu rol de unitate centrală. Senzorii pot fi controlați de pe smarthome, tabletă sau chiar smartwatch prin intermediul aplicației dedicate din Android.

2014 Lansare gama X

Allview X1 Soul a fost primul telefon din gama X, care cuprindea specificații spectaculoase pentru momentul lansării: display japonez JDI IPS full HD, camera foto principală de 13 MP,  2 GB memorie RAM, 32 GB memorie flash, amplificator audio Yamaha. A urmat ulterior X2 Soul care în anul 2014 era cel mai subțire telefon din lume.


 

This entry was posted in Fără categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.