CONFIGURATOR





Întrebări frecvente (FAQ)


Sistem ON GRID

Puteti folosi energia produsa in timp real de panourile fotovoltaice. Exportul surplusului de energie este limitat pana in momentul in care deveniti prosumator.

Atunci cand devii prosumator, surplusul energiei electrice produs de panourile fotovolatice il puteti exporta in reteaua nationala la care sunteti bransat. Acel surplus de energie exportat in retea il puteti folosi noaptea, in zilele innorate/ploioase si iarna cand panourile nu mai produc la fel de multa energie ca vara.

Nu poate functiona fara energie de la reteaua electrica. Aceast  este o masura de protectie si are ca rol protejarea personalului de la distribuitorul de energie pe perioada lucrarilor de mentenanta ale acesteia.

Invertorul produce energie doar daca sistemul este conectat la reteaua electrica. Panourile produc energie insa aceasta nu va putea fi folosita deoarce invertorul functioneaza doar daca este conectat la reteaua electrica.

Este acel sistem care poate functiona si fara a fi conectat la reteaua electrica. Detine baterii de stocare a energiei. Energia produsa pe timpul zilei este folosita pentru consumul propriu iar surplusul este stocat in baterii. Acest surplus il puteti folosi in perioadele cu vreme nefavorabila sau in timpul noptii.

Sistem OFF GRID

Sistemul Off Grid permite mai multe tipuri de functionare, inclusiv conectat la retea. In momentul in care panourile nu produc suficienta energie, diferenta va fi suplinita din baterii sau din reteaua eléctrica, dupa caz.

Nu, nu se poate. Acest sistem stocheaza energia electrica produsa de panourile fotovoltaice in baterii si nu exporta catre reteaua publica.

Da, functioneaza. Acest sistem are baterii pentru stocarea energiei electrice si poate functiona si fara a fi conectat la reteaua publica.

Sistem HYBRID

Sistemul Hybrid functioneaza ca sistemul fotovoltaic On Grid si are in plus in componenta sa baterii in care puteti stoca energia acumulata pe timpul zilei. In plus, va fereste de penele de curent in cazul in care apar avarii la reteaua publica.

Puteti folosi energia produsa in timp real de panourile fotovoltaice si ceea ce ati stocat in baterii.

Da, se poate acest lucru doar in momentul cand deveniti prosumator. Acel surplus il puteti folosi noaptea, in zilele innorate/ploioase si cele de iarna.

Odata ce ati devenit prosumator, surplusul exportat in retea vi se va compensa cantitativ in decursul a 24 de luni..

Puteti exporta in reteaua nationala surplusul de energie produs de panouri si il puteti folosi noaptea, in zilele innorate/ploioase si iarna cand panourile nu mai produc energie la fel de mult ca vara.

La sistemele HYBRID, pe baza de baterie, alimentarea cu curent a locuintei continua chiar si in cazul unei avarii la reteaua nationala de electricitate, cu conditia sa flositi iesirea EPS alaturi de un dispozitiv ATS.

Panouri Fotovoltaice

Panourile fotovoltaice au integrate 3 diode by-pass, doar partea care este umbrita nu mai produce energie electrica, restul panourilor produc in continuare la capacitatea maxima.

Functioneaza, insa la o capacitate mai redusa fata de zilele insorite.

Inclinatia panourilor depinde de locatia instalarii si variaza intre 30-45 grade. Orientarea ideala este catre SUD.

Da, este indicat acest proces la o perioada de timp. Indicat ar fi dimineata sau seara sa curatati panourile sau in zilele mai  racoroase, atunci cand panourile nu sunt incalzite. Puteti folosi un burete sau o carpa moale( sa nu zgariati panourile), apa si sapun sau cu un furtun cu apa. Daca este prea riscant, indicat ar fi sa apelati la persoane cu experienta in acest domeniu.

Daca aveti un strat gros de zapada pe panouri, aceasta impiedica lumina sa ajunga la celulele solare. Indicat este sa curatati zapada cu o matura mai moale sa nu zgariati panourile. Daca in jurul panourilor este zapada, aceasta nu va influenteaza producerea de energie elecrica, este un plus, pentru ca zapada reflecta lumina si poate creste productia de energie electrica.

Furnizorul de energie electrica are obligatia, la solicitarea prosumatorului cu care au incheiat contract de furnizare a energiei electrice, sa raporteze in factura, diferenta intre cantitatea exportata si cea consumata, acestia putand folosi cantitatea raportata pe o perioada de maximum 24 de luni de la data facturarii.

Dosarul pentru casa verde se face inainte de instalarea sistemului fotovoltaic.

In momentul in care ati confirmat comanda, primiti anexa1, parte integrata din contract in care se regasesc toate documentele si conditiile necesare intocmirii dosarului de prosumator.

In momentul in care ati confirmat comanda si ati platit avansul, veti primi actele necesare in vederea completarii dosarului de prosumator, inclusiv formularul de imputernicire. Le  puteti semna olograf sau digital, nu este nevoie de notar.